01:a går bärsärk efter att ha hört det 500:e ”du får inte åka flak”-skämtet

Bild: Ronald Schwarz / CC BY-SA 3.0

SVERIGE En nybliven student gick igår bärsärk på sin egen studentmottagning. Det var efter att ha hört det 500:e ”Lol, du får inte åka flak”-skämtet som studenten tappade det och gick lös på hela mottagningen. Han som drog skämtet är nu anmäld för Hets mot folkgrupp.

På en studentmottagning igår gick studenten i fråga bärsärk efter att ha hört det 500:e ”Lol, du får inte åka flak”-skämtet i rad. Kaos utbröt på mottagningen då studenten slog sönder bord, stolar och brände ner huset. Efter det slet han sönder sin skjorta och skrek: ”Jag vill inte va 01:a, Gud har svikit mig! FAAAAAAAN!”

Stämningen på mottagningen blev därefter mycket pressad och gästerna frågade om de skulle gå eller inte. Vittnen beskriver stämningen som ”onödigt obekväm”. Föräldrarna beslutade sig senare för att anmäla han som drog skämtet för Hets mot folkgrupp. Skämtaren sitter nu häktad i väntan på beslut om åtal.

– Jag har inget emot 01:or, jag har flera kompisar som är 01:or. Jag ville bara lätta upp stämningen lite, låter Skämtaren meddela via juridiskt ombud.

Polisen beräknar att varje 01:a fått höra i genomsnitt 10.000 ”Du får inte åka flak”-skämt sedan pandemins utbrott. Åklagaren betraktar skämtet som ett hatbrott.

 

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.