VALGUIDEN: Det här vill Liberalerna, EGENTLIGEN

Bild: Wikimedia Commons

Inte bestämt dig för vad du ska rösta på än? Lugn. Sista veckan inför valet hjälper Folkhemseliten dig genom att kort summera vad varje parti vill göra med vårt samhälle. Det här är vad Liberalerna vill, EGENTLIGEN.

Den senaste tiden har Liberalerna valt att byta både namn och logga, samtidigt som man valt att fortsätta ledas av Krita-periodens enda överlevande dinosaurie: Jan Björklund, som redan nu gjort klart med ett jobb efter politiken som utställningsexemplar på Naturhistoriska Riksmuseet. Det nya namnet och den nya loggan valdes för att locka fler ungdomar till partiet: namnet eftersom många unga definierar sig som liberaler, och loggan eftersom många unga gillar att skicka dickpics.

Valet av logga gick till som så att man bad partiledaren Björklund skicka några förslag, varpå han skickade 15 dickpics från 15 olika vinklar.

På Liberalernas valaffischer står det ’Mot extremism’, vilket är det modigaste ställningstagande ett svenskt parti någonsin gjort. Det gör dem modigare än Nelson Mandela, Gandhi och Martin Luther King sammanlagt. Inte ens Jesus på sin tid vågade ta ställning mot extremism. Om du är så modig att du också vågar ta ställning mot extremism, inte specifik extremism utan bara allmän extremism, så kanske du borde rösta på Liberalerna. Men eftersom det är väldigt få av oss som är så modiga blir det förmodligen väldigt svårt för dem att locka väljare.

Det här vill Liberalerna:

  • Fortsätta ljuga om att partiloggan inte är en avbild av Jan Björklunds penis.
  • Införa betyg i ordning och uppförande på dagis.
  • Tvinga alla svenska skolbarn att göra salut till ett porträtt av den store ledaren Jan Björklund innan de går in i klassrummet.
  • Rädda oss från dagens största hot mot den svenska demokratin: Hanif Bali-memes.
  • Gå tillbaka till hur svenska skolan var på Jan Björklunds tid, på stenåldern.
  • Vara mer med i EU än vad Sverige är nu. Vad det innebär vet inte ens dem själva.
  • Bilda bokklubb med Sverigedemokraterna, så Jan Björklund kan dela med sig av fler böcker till Jimmie Åkesson med förhoppningen att Åkesson någon gång också ska dela med sig.