500 kanadagäss utvisade från Sverige – saknar uppehållstillstånd

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE 500 kanadagäss blev igår utvisade från Sverige, efter att under lång tid vistats i landet utan uppehållstillstånd. Beskedet väcker blandade reaktioner på Twitter. ”Åk hem till vart ni kom ifrån!”, twittrar Åke Eriksson, 64-årig bruksarbetare från Sunne och profilerad gässofob.

Det var under gårdagen som Migrationsverket kom med beskedet att dryga 500 kanadagäss har blivit utvisade från Sverige, efter att ha vistats i landet utan uppehållstillstånd.

– Ska du vara i Sverige måste du ha uppehållstillstånd, annars får du åka hem, säger en representant för Migrationsverket, som föredrar att vara anonym.

På Twitter har beskedet fått blandade reaktioner, där vissa hyllar beskedet och menar att kanadagäss är ett hot mot svenska värderingar och att de inte bidrar till välfärden, medan andra menar att utvisningsbeskeden är ett tecken på den utökade gässofobin i det svenska samhället.

– Det här är ett besked som riskerar att stigmatisera kanadagässen och ytterligare spä på de gässofobiska tendenserna vi ser i debatten idag, säger Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Andra debattörer, som Åke Eriksson, en 64-årig bruksarbetare från Sunne och profilerad gässofob, välkomnar beskedet.

– Åk hem till vart ni kom ifrån!, skriver Åke Eriksson på Twitter.

Planerar demonstration

Bestörta av beskedet om deras utvisning planerar nu gässen att hålla en demonstration nästa vecka på trappan vid Medborgarplatsen i Stockholm. Demonstrationen anordnas av organisationen Gås i Sverige med talespersonen Mårten Gås i spetsen.

– Vi gäss förtjänar också att behandlas som människor, säger Mårten Gås i ett pressmeddelande från organisationen.

Representanten för Migrationsverket tillbakavisar Mårten Gås uppgifter, som han menar är felaktiga.

– Gäss är inte människor, då kan man inte heller att bli behandlad som människa. Jag gillar att ligga med människor, men jag skulle aldrig ligga med en gås, säger representanten.