AFA-hjälte vill välta statyn av Djingis Khan: ”inte medvetna om sina mongoliska privilegier”

Statyn av Djingis Khan. Bild: Alastair Rae / CC BY-SA 2.0

MONGOLIET Just nu är det supertrendigt i väst att välta statyer. Trenden har även gått på export till andra länder, däribland Mongoliet där en woke europeisk AFA-hjälte vill välta statyn av Djingis Khan. – Om mongolerna motsätter sig betyder det att de inte är medvetna om sin mongoliska privilegier, säger den modige AFA-hjälten.

Mitt på den mongoliska stäppen, cirka 5 mil öster om Ulan Bator, befinner sig en enorm staty av Djingis Khan. På sina fälttåg för närmare 900 år sedan mördade Djingis Khan och hans mongoliska krigare miljontals människor, däribland kineser, perser, araber och européer.

I västvärlden är det just nu väldigt fashion att välta och vandalisera statyer. Nu föreslår en jättemodig AFA-hjälte att Mongoliet gör detsamma med sin staty av Djingis Khan, eftersom han tycker den är ”väldigt problematisk”.

– Som europé känner jag mig enormt otrygg och rädd när jag ser statyn av taskmörten Djingis. Hur ska jag kunna veta att mongolerna inte ytterligare en gång kommer sätta sig på sina hästar och plundra Europa? Därför tycker jag att statyn av Djingis måste vandaliseras och vältas. Per omgående, säger den världsvane AFA-hjälten som fortfarande bor hos sina föräldrar och lever på veckopeng.

AFA-hjälten har nu startat en namninsamling av kineser, araber, perser och européer som känner sig kränkta av statyn av dumdummelidumdumma Djingis och kräver att den tas ned. Om inte mongolerna själva gör det menar han att de kommer att göra det åt dem. Han respekterar heller ingen kritik av nedtagningen.

– Om mongolerna motsätter sig betyder det att de inte är medvetna om sin mongoliska privilegier. Mongolisk tystnad är lika med mongoliskt våld, säger den modige AFA-hjälten.

 

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.