Åkesson om varför han krävde Tegnells avgång: ”jag vill att Sverige ska mobba nån annan än mig”

Bild: Montage. Faksimil Svt Play, Politikerveckan Almedalen / CC BY-SA 4.0

SVERIGE I söndagens DN gav Jimmie Åkesson ut en debattartikel där han krävde statsepidemiologen Anders Tegnells avgång. Nu förklarar Åkesson varför. – Det enda jag vill är att Sverige ska mobba nån annan än mig, säger Åkesson.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skrev en debattartikel i söndagens upplaga av DN där han krävde statsepidemiologen Anders Tegnells avgång. Efter det anklagades Åkesson för att inte kunna svensk myndighetspraxis då en statsepidemiolog inte kan avgå utan måste sparkas av sin myndighetschef, i det här fallet Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

– Innan i dag kunde inte jag heller något om svensk myndighetspraxis, men nu är jag jättearg över att CP-Jimmie inte kan något om svensk myndighetspraxis. Aaaargh! säger en fradgatuggande twitterkrigare.

I en intervju med Folkhemseliten förklarar nu Jimmie varför han krävde Tegnells avgång.

– Det enda jag vill är att Sverige ska mobba nån annan än mig, då kändes Anders som ett klockrent offer, säger Åkesson. Sedan fäller han en tår.

Statsepidemiologen själv tar kritiken med ro.

– Lol säger jag bara, dummelidumdumma tönt-Jimmie tror visst att jag är ett större mobboffer än han. Men det är jag inte. Inte än i alla fall, säger Tegnell.

Det är en bild som statsminister Stefan Löfvén bekräftar.

– Dom är båda mobboffer, men Jimmie är lite mer mobboffer, säger Steffe.

Efter debattartikeln har de andra partiledarna gått tillbaka till att göra kalsongrycket på Jimmie i korridoren, stoppa hans gympapåse i toaletten efter idrotten och kasta suddgummin på honom i klassrummet. De enda som avstår är Uffe och Ebba som brukar skratta med lite försiktigt och bara pratar med Jimmie när ingen annan ser.

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.