Åkessons anklagelse: ”Sossarna är ödlemänniskor”

Jimmie Åkesson och sossen Peter Hultqvist. Foto: Skärmdump SVT

Nyligen anklagades sossarnas försvarsminister Peter Hultqvist för att jämföra sverigedemokrater med grisar. Nu går Jimmie Åkesson till motattack. – Sossarna är ödlemänniskor som äter spädbarn till frukost, säger SD:s partiledare.

Den senaste tiden har det varit mycket rabalder om försvarsminister Peter Hultqvist och huruvida han i en krönika jämförde sverigedemokrater med grisar.

Förutom krönikan där han skrev jämförelsen ska försvarsministern dessutom ha sagt: ”Nöff! Nöff!” varje gång han gått förbi en sverigedemokrat i riksdagskorridoren och en gång i matsalen när han käkade bacon ska han ha tittat Jimmie Åkesson i ögonen och sagt:

– Kolla Jimmie, jag äter dina partikamrater! Nam nam nam!

Jimmie anmälde därefter Peter till riksdagens anti-mobbningskurator som svarade med att ringa hem till Peters föräldrar och berätta hur elak Peter hade varit. Peters föräldrar blev då mycket besvikna på Peter och gav honom utegångsförbud i en hel månad.

Men Åkesson nöjde sig inte där. Nu går Åkesson till attack inte bara mot Peter Hultqvist utan hela det socialdemokratiska partiet.

– Sossarna är ödlemänniskor som äter spädbarn till frukost, säger Sverigedemokraternas partiledare i en rant på sin nystartade Youtubekanal.

Åkesson säger sig ha fått uppgifterna från den trovärdiga källan 4chan och tv-serien V, som han menar bevisar att sossarna är reptiler från yttre rymden.

– Där har ödlemänniskorna på sig röda sparkdräkter och sossarnas partifärg är ju också röd. Coincidence?! frågar sig Åkesson i Youtubevideon.

När Folkhemseliten frågar Stefan Löfven om det stämmer att han är en ödlemänniska är han fåordig.

– Det där kan jag varken bekräfta eller förneka, svarar Löfven, och tillägger sedan:

– Men om vi nu vore ödlemänniskor, så är det i alla fall bättre än att vara en gris!

Sossarnas jämställdhetspolitiske talesperson Annika Strandhäll går ännu längre och menar att Åkessons utspel är främlingsfientligt.

– Oerhört rasistiskt uttalande av Jimmie Åkesson. Vad är det för fel på att vara ödlemänniska och äta spädbarn? utropar Annika Strandhäll.

Strandhäll får medhåll av Miljöpartiets nya språkrör Märta Stenevi som tycker att Sverige måste visa solidaritet med alla ensamkommande ödlemänniskor. Hon tycker också att det är mycket problematiskt att ställa grupp mot grupp, det vill säga grisar och ödlemänniskor, mot varandra.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.