Arbetslösa spåmän förutspår att de inte kommer få ett jobb inom en snar framtid

Bild: Privat, Skärmdump

ARBETSMARKNADEN Det är för en mycket tuff arbetsmarknad för spåmän nuförtiden. Branschen har drabbats av nedskärningar, och nu har flera arbetslösa spåmän förutspått att de inte kommer bli anställda inom en överskådlig framtid. – Det enda jag ser när jag spår min framtid är a-kassa och Fas 3, säger den arbetslöse spåmannen Gandalf Johansson, som blivit tvungen att sälja sina tarotkort och lägga ut sin spåkula på auktion för att ha råd med hyran.

Det är inte lätt för spåmän i dessa dagar. Den senaste tiden har branschen drabbats av väldiga nedskärningar vilket gjort att många med fast anställning förlorat sitt jobb, samtidigt som egenföretagare har haft allt svårare att locka nya kunder. Som om det inte vore nog har nu flertalet arbetslösa spåmän förutspått att de inte kommer få jobb på väldigt lång tid.

– Det enda jag ser när jag spår min framtid är a-kassa och Fas 3, säger den arbetslöse spåmannen Gandalf Johansson, som blivit tvungen att sälja sina tarotkort och lägga ut sin spåkula på auktion för att ha råd med hyran.

Spåmännens fackförening IF Tarot har reagerat kraftigt på den senaste tidens varslade medlemmar, och menar nu att det är hög tid för regeringen att gå in och rädda kvar branschen.

– Vi har nu sett nedskärningar efter nedskärningar och det är hög tid att regeringen gör någonting åt det, annars förutspår jag att jag kommer bajsa i Stefan Löfvéns brevlåda, säger IF Tarots ordförande Saruman Olsson i ett officiellt uttalande.

Stefan Löfvén har än så länge avböjt att kommentera om hans regering kommer vidta någon åtgärd, men enligt källor till Folkhemseliten vill han inte att göra det, eftersom han anser att det är ”lite bögigt” att vara spåman.