Återvändande IS-krigare förklarar sin resa: ”ville spela Counter-Strike IRL”

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE Vissa säger att det beror på islam, andra att det beror på utanförskap. Enligt en återvändare som Folkhemseliten pratat med är dock anledningen till att så många svenskar valt att åka ner och strida för IS en helt annan. – Vi var ett gäng sköna grabbar som ville spela Counter-Strike IRL, säger återvändaren Hamid Boomfatti Boom-Boom till Folkhemseliten.

Många anledningar har listats till varför svenskar valt att åka ner för att strida med IS. Några säger att det beror på islam, andra att det beror på utanförskap eller socioekonomiska faktorer. En återvändare som Folkhemseliten pratat med ger dock en helt annan anledning till att han valde att resa, vilket han menar var den största anledningen till att folk valde att resa ner.

– Vi var ett gäng sköna grabbar som ville spela Counter-Strike IRL, säger återvändaren Hamid Boomfatti Boom-Boom till Folkhemseliten.

Enligt honom var den absoluta majoriteten av IS-krigare just gamla CS-spelare som inte hade råd att köpa den senaste expansionen CS: GO, och istället för att fortsätta med föregångaren CS: Source valde att åka till Syrien och spela CS: IRL istället. Det fanns heller aldrig på kartan att börja med Paintball, eftersom det enligt Boom-Boom är ”lite bögigt”.

Så här i efterhand ångrar Boom-Boom sin resa. Eftersom Counter-Terrorists vann i Syrien och Terrorists som han var med i förlorade har han tappat jättemycket i rank och är nu bara rankad Silver (lägsta rankingen). Därför är det heller ingen CS-klan som vill värva honom här i Sverige.

– Vi förlorade på grund av dåligt teamwork. Vi var alldeles för sena med att plantera bomben, och när vi väl gjorde det kom deras bästa spelare, LarZ_VilkZ, och fick in ett headshot på våran spelare, UZaMa_01, säger Boom-Boom, som också menar att deras manager, Al_bAghdAdi, är att skylla för förlusten.