Bill Cosby har börjat identifiera sig själv som kvinna – förflyttad till kvinnofängelse

Originalbild: Wikimedia Commons

USA Efter att tidigare i år dömts till fängelse för våldtäkt har Bill Cosby nu börjat identifiera sig som kvinna. I ett pressmeddelande deklarerar den amerikanske komikern att hon i 81 år varit en kvinna född i en mans kropp, och efter beskedet har Cosby med omedelbar verkan förflyttats till kvinnofängelse. – Som alla vet så älskar jag kvinnor, nu har jag kommit på varför, säger Cosby i ett uttalande.

Tidigare i höstas dömdes den amerikanske komikern Bill Cosby för tre fall av sexuella övergrepp, efter att ha fått närmare hundratalet anklagelser emot sig. Nu menar komikern att hon i själva verket är en kvinna född i en mans kropp, och att hon alltid varit det men att det är först nu hon kommit på det.

– Som alla vet så älskar jag kvinnor, nu har jag kommit på varför, säger Cosby i ett uttalande.

I samma uttalande meddelar också komikern att hon inte tänker genomgå någon könsoperation, eftersom hon anser det vara ’lite bögigt’. Dessutom menar hon att det inte borde krävas en operation för att folk ska kunna acceptera henne som kvinna.

– Säger man att man är kvinna så är man kvinna, så har det alltid varit, varför skulle det vara annorlunda för mig?, säger Cosby.

Direkt efter beskedet förflyttades Cosby med omedelbar verkan till ett kvinnofängelse närliggande hennes tidigare anstalt, där hon nu får dela cell med fyra andra kvinnor. Till fängelseledningen har komikern också begärt stora mängder av sömnmedlet Rohypnol för att hjälpa henne med sömnen, vilket dock är en förfrågan som ännu processas.

I Vanity Fair, Vox och BuzzFeed hyllas nu Cosby för att ha kommit ut med sin nya identitet och för att ha gjort en stor insats i att avstigmatisera frågan om könsidentitet. Samtidigt har en grupp mansrättsaktivister börjat hävda att det i och med Bill Cosby är dags att börja prata om kvinnors övergrepp på andra kvinnor.

– Eftersom hon säger att hon alltid varit kvinna så var hon ju också kvinna när hon begick dom här brotten, det bevisar att även kvinnor våldtar. Cosbys handlingar borde lagföras i statistiken som lesbiska våldshandlingar, skriver en anonym mansrättsaktivist på internet.