Busch tycker att Esbjörn borde ge upp i hustvisten: ”Han ska ändå fucking die snart”

Foto: SVT

Följetongen om Ebba Busch hustvist med pensionären Esbjörn fortsätter att skapa rubriker i medierna. KD-ledaren har nu tröttnat på fajten och tycker det är dags för Esbjörn att kasta in handduken. – Han ska ändå fucking die snart, säger Busch.

Rättstvisten mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och den 81-årige pensionären Esbjörn blir allt mer infekterad.

Bråket började efter att KD-ledaren köpt ett hus av Esbjörn, som senare påstod sig blivit lurad i affären och gjort grälet till en rättsfråga.

Busch tycker att 81-åringen borde ge upp kampen.

– Han ska ändå fucking die snart, säger Busch i en intervju i SVT.

Hon vänder sig sedan till kameran och talar direkt till Esbjörn:

– Dax att ge upp nu, gammelfarfar!

Ledande socialdemokrater oroar sig över KD-ledarens ton i rättsfallet och ställer sig på Esbjörns sida.

– Om Ebba varit vänster hade vi sagt att det rör sig om en ung kvinna som vill göra rätt för sig i en patriarkal värld men hindras av en antifeministisk gubbstrutt. Men eftersom hon är höger ställer vi oss istället på Esbjörns sida, säger Socialdemokraternas talesperson i jämställdhetsfrågor Annika Strandhäll.

Rykten gör dock gällande att Esbjörn inte är den han utger sig för att vara. Vid en rättsförhandling ska flera vittnen ha sett 81-åringen gå staplandes iväg ifrån rättssalen, för att sedan cirka 100 meter därifrån helt plötsligt börja gå upprätt, som Keyser Söze i filmen De Misstänkta.

Därefter ska Esbjörn ha dragit av sig sin ansiktsmask, varpå Stefan Löfvens fula tryne ska ha blottat sig. Löfven ska därefter ha gett ifrån sig ett mycket ondskefullt skratt, hoppat in i en bil med tonade rutor och sedan aldrig mer ha setts igen.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.