Därför retirerade polisen: ”Fanns nybryggt kaffe på stationen”

Foto: Faksimil Twitter

KAFFEPAUS

Under torsdagens kravaller i samband med Rasmus Paludans inplanerade koranbränning retirerade polisen. Varför man gjorde det finns det en tydlig anledning.

– Inom polisen har vi som policy att till varje undvika toxisk maskulinitet. Därför faller vi tillbaka när det blir våldsamt. Sedan bjuder vi in upploppsmakarna till utvecklingssamtal för att prata känslor och hur vi kan förändra mansnormen, säger polisens presstalesperson konstapel Kling till Folkhemseliten.

Men en annan polis som Folkehemseliten har talat med – konstapel Klang – ger en annan anledning till reträtten.

– Vi var precis redo att slåss när någon ropade att det fanns nybryggt kaffe på stationen. Dessutom hade alla en fikapaus att ta ut och jobbpasset var snart slut, därför blev det bråttom tillbaka till fikarummet, säger konstapel Klang.

Därefter utbröt kravaller och slagsmål på polisstationen när alla anställda försökte trängas i fikarummet och få en kopp av det nybryggda kaffet.

Raketer avfyrades mot poliser som försökte ta sig in på stationen av ett gäng andra poliser som ockuperat fikarummet satte upp vägblockader i form av kundvagnar.

Polisens presstalesperson konstapel Kling vill dock inte medge att det var kaffet som fick dem att retirera.

– Kaffe är ett patriarkalt påfund. På den här polisstationen dricker vi grönt ekologiskt te med kombucha.

Folkhemseliten har även talat med en av upploppsmakarna under korankravallerna. Han berättar varför de valde att göra kaos.

– Om vi bara hade haft en fritidsgård att hänga i och fått lite mer i socialbidrag hade vi inte behövt kaosa så där, säger kaosisten.

Läs även: Nya uppgifter: Bilbränderna anlades som klimatkompensation för skogsbränderna

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Dela och sprid också gärna Folhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se