Därför sparkade Zouma katten: ”Tränade frisparkar”

Kurt Zouma. Bild: Egghead06 CC BY-SA 4.0 / Meme av okänd skapare tagen från Twitter

FÖRKLARINGSMODELLER

I veckan har en video på fotbollspelaren Kurt Zouma gått viral där han sparkar en av sina katter i magen. Nu förklarar fransosen vad som egentligen händer i filmen.

– Jag sparkade katten eftersom jag tränade på att knorra in frisparkar i bortre krysset. Jag tränar alltid på mina katter eftersom man på så sätt får bättre skruv, säger Zouma.

Mittbackens klubb West Ham köper helt och hållet Zoumas förklaring.

– Att sparka katt är en anrik träningsmetod som utövats av fotbollsspelare sedan civilisationens början. Det står våra spelare helt fritt att utöva den, säger klubben i ett officiellt pressmeddelande.

Även katten ifråga tar Zouma i försvar.

– Om Kurt sparkade mig i magen så var det förmodligen mitt fel, säger katten, som har två stora blåtiror under ögonen och blåmärken över hela kroppen.

Varför är du alldeles blåslagen?

– Jag ramlade i en trappa.

Zouma får emellertid kritik från det engelska fotbollsförbundet FA. De menar att han agerat fel.

– Det är jättefel att träna frisparkar på katter. Man ska träna på hundar istället. Det är så David Beckham blev bra på frisparkar; han tränade alltid med sin fru Victorias chihuahua, säger FA:s ordförande Peter McCormick.

Stöd Folkhemseliten genom att swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till faktagranskande fejknyheter. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.