di Leva om varför han borde bli statsepidemiolog: ”jag är en druid”

Bild: Danielåhskarlsson / CC BY 3.0

SVERIGE Under coronakrisen har flera kritiska röster höjts mot Anders Tegnell. En av dem är sångaren Thomas di Leva, som tycker att han själv borde ta över som statsepidemiolog. Detta eftersom han enligt egen utsago är en druid som har kontakt med alla virus, blommor, bär och frön.

I takt med coronapandemin har Sveriges agerande fått både ris och ros, där Anders Tegnell av vissa setts som en hjälte och av andra setts som en dåre. En av de kritiska rösterna är sångaren Thomas di Leva, som tycker att han själv passat bättre som statsepidemiolog.

– Jag är en druid med magiska krafter och jag tvivlar på att Anders besitter den kompetensen, säger di Leva till Folkhemseliten.

di Leva säger att han blivit druid dels genom sina dagliga samtal med universum, och genom att spela World of Warcraft. Nu har han krafter som han tror skulle göra honom till en utmärkt statsepidemiolog.

– Blommor och bär, frukter och frön; jag kan prata med alla levande ting. Så även virus.

När Folkhemseliten påpekar att virus inte riktigt är levande slår di Leva ifrån.

– Det där tyder på en väldig okunskap. Virusen hade blivit jätteledsna om dom hörde att du sa så där, säger han.

För att ta sig ur coronakrisen tror inte di Leva att ett vaccin kommer hjälpa. Istället ser han en annan lösning framför sig.

– Jag tror inte riktigt på det där med vaccin va. Det är bättre om man käkar frukt istället.

Anders Tegnell ställer sig dock skeptisk till di Leva som statsepidemiolog.

– Ärligt talat tycker jag att di Leva är lite bögig, säger Tegnell.