DN:s undersökning visar: enda sättet att inte bli nazist är att prenumerera på DN

Bild: Rikard Westman / Wikimedia Commons

NEUTRALA UNDERSÖKNINGAR Det enda sättet att undvika att bli nazist är att köpa en prenumeration på DN. Det visar en ny undersökning av DN. Annars är det, enligt den väldigt neutrala undersökningen, 100 procent sannolikt att du förvandlas till nazist. – Jag säger inte att alla som inte prenumererar på DN är nazister, bara att det förmodligen är så, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Enda sättet att inte bli nazist på är att köpa en prenumeration på Dagens Nyheter. Det visar en oberoende undersökning beställd och utförd av Dagens Nyheter själva. Metoden som tillämpades var att man skickade ett frågeformulär till ett statistiskt slumpartat urval DN-medarbetare, där de fick svara på vad de ansåg var den säkraste preventiva åtgärden mot nazism. 90 procent svarade då prenumeration på DN, 35 procent självmord och 25 procent folkmord. Svarsfrekvensen på de tillfrågade låg på 150 procent.

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski vill inte dra alldeles för breda slutsatser från undersökningen, men säger att den ändå pekar på ett tydligt mönster.

– Jag säger inte att alla som inte prenumererar på DN är nazister, bara att det förmodligen är så, säger Wolodarski som förutom att vara chefredaktör också är en megasmart tyckare.

30-talet på väg tillbaka

Med bakgrund av resultatet menar Wolodarski att det är viktigt att så många som möjligt börjar prenumerera på DN, eftersom Sverige annars riskerar att drabbas av plötslig nazism. Som ytterligare bevis för sin tes tar han upp att den 85-årige pensionerade bilmekanikern Runar från Grängesberg klockan 16.05 igår svensk tid skrev en rasistisk sak på Facebook. Inlägget, som är alldeles för hemskt för att visas här, fick stor uppmärksamhet och Wolodarski tillsammans med andra ultraintelligenta tyckare spekulerar nu i att det kan innebära att 30-talet är på väg tillbaka.

– Det här betyder att Hitler när som helst kommer ta makten, säger Wolodarski, och vidmakthåller att det inte spelar någon roll att Hitler dog för 74 år sedan.

DN:s kolossalt megasmarta ledarskribent Per Svensson håller med Wolodarski, och menar att problemet med Runar måste få vad han kallar ”en slutgiltig lösning”.

– Jag tycker man ska cutta honom yao, säger Per Svensson, och får medhåll av alla andra dundersmarta tyckare på Twitter