Dvärgen Peter Dinklage krossar fördomar – börjar tävla i sumobrottning

Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0 / Pecher Eckhard CC BY 3.0

KROSSA FÖRDOMAR

Skådespelaren Peter Dinklage, känd som Tyrion Lannister i Game of Thrones, börjar med sumobrottning. Dinklage blir därmed den förste dvärgen någonsin att tävla i sumobrottning, en sport som tidigare dominerats av samurajer som druckit alldeles för många milkshakes.

– Det finns utbredda fördomar som säger att dvärgar inte har någon chans mot japanska riksfetton på 180 kilon. Men de fördomarna är jag här för att krossa, säger Dinklage, som inte är rädd för att själv bli krossad av tjocka japanska män.

Faktumet att inte fler dvärgar tävlar i sumobrottning tror Dinkage har med osynliga maktstrukturer och fördomar att göra.

– Någon annan anledning kan jag verkligen inte komma på. Vad kan det annars ha att göra med liksom?

Kan det kanske, möjligen, till viss del ha något med fysiska omständigheter att göra?

– Det där är en fördomsfull och djupt problematisk fråga som jag vägrar svara på, säger Dinklage och slår sedan Folkhemseliten på käften med sina små labbar.

Dinklage går sedan in på Twitter och skriver hur dum Folkhemseliten är och anklagar Folkhemseliten för dvärgofobi. Därefter startas ett drev mot Folkhemseliten som sedan blir deplattformerad från alla plattformar i hela världen.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.