Edward Blom diskad från årets Let’s Dance – åt upp sin danspartner

Bild: Youtube

SVERIGE Edward Blom har blivit diskad som deltagare från årets Let’s Dance. Anledningen är att han ätit upp sin danspartner, något som TV4-ledningen inte ser på med blida ögon. – Att äta upp sin danspartner strider tydligt mot vår policy, säger Anna Rastner, programchef på TV4-gruppen.

Snart går årets Let’s Dance av stapeln i TV4. Men redan innan start har en av säsongens deltagare, TV- och matprofilen Edward Blom, uteslutits från årets tävling, eftersom han ätit upp sin danspartner.

– Att äta upp sin danspartner strider tydligt mot vår policy, säger Anna Rastner, programchef på TV4-gruppen, som också understryker att TV4 tar kraftigt avstånd från all form av kannibalism.

– I TV4-huset har vi nolltolerans mot kannibalism. Det står svart på vitt i våra stadgar och så har det varit enda sen jag började här.

Huvudpersonen själv, Edward Blom, förstår dock inte uppståndelsen över att hans danspartner slutade upp som mellanmål, och menar att det måste skapas en större förståelse och acceptans för folk med annorlunda kulinariska preferenser.

– Vad jag väljer att stoppa i min mun borde inte vara någon annans angelägenhet, säger Blom till Folkhemseliten.

Recept från Söderhavsöarna

Till Folkhemseliten påstår Blom att han fick idén att tillaga sin danspartner från sina kompisar Charles Månsson och Hannibal Läckberg, som efter att ha besökt en ö i Söderhavet skickade över ett recept på tillagad jungfru till TV-profilen, varpå han bestämde sig för pröva själv med sin danspartner.

– Söderhavsöarnas kök är oerhört rikt och det här var verkligen ingen besvikelse. Det var supergott och passade väldigt bra ihop med gorgonzola, säger Blom.

Även om han är besviken över TV4-ledningens trångsynthet så är dock uteslutningen från Let’s Dance inget som grämer Blom särskilt mycket. Snarare menar han att det absolut var värt det.

– Jag suger ändå på att dansa. Min starkaste move var att rulla runt på golvet som en boll och spy galla men det får man tydligen inte göra när man dansar cha-cha.