Ex-pojkvännen släpper bok om Johanna Möller – ska heta 50 shades of Arbogakvinnan

SVERIGE I veckan blev det klart att Johanna Möllers tidigare pojkvän släpper en självbiografisk bok om livet med Möller, också kallad Arbogakvinnan. Boken kommer att heta 50 shades of Arbogakvinnan. – Kärleken simmar över oceaner utan att veta var den kommer ifrån fast den inte har någon livboj, säger Björn Ranelid, som är medförfattare till boken.

Nu står det klart att Arbogakvinnans tidigare pojkvän, som hjälpte till med mordet på hennes far, kommer att släppa en ny självbiografisk bok om sin relation med den så kallade Arbogakvinnan, vars egentliga namn är Johanna Möller. Boken kommer ha titeln 50 shades of Arbogakvinnan och handla om ex-pojkvännens liv tillsammans med Möller.

Boken, som skrivs i samarbete med Björn Ranelid, tar avstamp i hur den tidigare pojkvännen som blyg och osäker 18-åring träffar den mäktiga, kraftfulla, men samtidigt sårbara företagskvinnan Möller, som introducerar honom för en lustfylld och farlig värld där han känner en passion han aldrig tidigare hade kunnat föreställa sig. Tillsammans gör de en resa som efter ett tag kommer ta en mörk vändning.

– Kärleken simmar över oceaner utan att veta var den kommer ifrån fast den inte har någon livboj, säger Ranelid angående boken.

Förlaget Bonnier planerar att släppa 50 shades of Arbogakvinnan på Alla Hjärtans Dag 2019. Förväntningarna är höga på att den ska bli en storsäljare, framför allt bland unga män.

– Unga män idag tänder på kvinnor som inte är rädda att ta för sig och sätta patriarkatet på plats, det får dom att känna trygghet, säger en förlagschef, som föredrar att vara anonym.