Forskare varnar: klimatångest kan göra dig till ett rövhål

SUPERSERIÖS FORSKNING Klimatångest riskerar att förvandla dig till ett rövhål. Det säger ett superseriöst forskarteam från Karolinska, som genom omfattande studier kunnat upptäcka ett kausalt samband mellan klimatångest och rövhålsbeteende. – Har du flygskam, köttskam och klimatångest föreligger en överhängande risk att förvandlas till ett komplett jävla arsle, säger en av forskarna till Folkhemseliten.

Många svenskar säger sig nuförtiden uppleva klimatångest. Nu kommer nya oroande studier från Karolinska, som visar att klimatångest riskerar att sakta men säkert transformera dig till ett riktigt rövhål.

– Har du flygskam, köttskam och klimatångest föreligger en överhängande risk att förvandlas till komplett jävla arsle, säger en av forskarna bakom studien, som föredrar att vara anonym, till Folkhemseliten.

Studierna, som verkligen är sjukt seriösa, visar otvetydigt på ett kausalt samband mellan klimatångest och rövhåligt beteende. Forskningen visar också att ju mer du pratar om din klimatångest, desto större växer sig din ringmuskel tills du till slut inte är något mer än ett enda stort bautaarsle.

– Ännu värre är det om du försöker ge andra människor flyg- eller köttskam, då är det så långt gånget att du förmodligen är bortom räddning, säger forskaren.

Världshälsoorganisationen WHO ser mycket allvarligt på utvecklingen, och varnar nu för att världens länder måste samarbeta för att hålla nere ökningen av andelen rövhål till minst 1.5 procentenheter, och att jorden riskerar att gå under vid en ökning på 3.0 procentenheter.