Forskare varnar: sojabönor kan göra dig gay

Bild: Creative Commons

VÄLDIGT SERIÖS FORSKNING Produkter gjorda på sojabönor har på senare tid blivit ett allt vanligare inslag i hushållet. Nu höjer dock flera forskare ett varningens finger, då det visat sig att stor konsumtion av sojaprodukter kan göra dig homosexuell. – Jag brukade spela hockey, dricka bärs och snusa Ettan Lös men nu föredrar jag att smutta på körsbärslikör och lyssna på Lady Gaga, säger sojakonsumenten Pegasus Johansson, som tidigare hette Patrik och bodde ihop med sin flickvän.

I den spirande trenden att äta vegetariskt har sojaprodukter blivit ett allt mer populärt inslag i köket. Men nu höjer flertalet forskare ett varningens finger för den tilltagande trenden, då flera oberoende studier visar att för stor konsumtion av soja kan göra dig gay.

– Om du äter soja mer än 2-3 gånger i veckan ökar risken avsevärt att du kommer börja ta den i tvåan, säger en av forskarna till senaste studien, som föredrar att vara anonym.

Forskaren bedyrar också att han inte är homofob, han vill bara informera folk om hur läget är ställt.

– Jag har inget emot bögar, jag älskar Elton John, jag vill bara att folk ska veta vad de ger sig in på, annars står de där helt plötsligt med läderpiska, glitterhalsband och rosa magväska utan att veta hur de hamnade där, säger han.

En som helt klart känt av förändringen är den före detta hockeyspelaren och numera frekventa sojakonsumenten Pegasus Johansson. Pegasus hette tidigare Patrik och hade just flyttat ihop med sin flickvän, som var vegan, när han började dela sin flickväns kost vilket betydde ofantliga mängder soja. 

– Jag brukade spela hockey, dricka bärs och snusa Ettan Lös men nu föredrar jag att smutta på körsbärslikör och lyssna på Lady Gaga, säger Pegasus Johansson.

För Pegasus kom tecknen långsamt. Det började med att han föreslog för sin flickvän att de skulle gå på shoppingrundor, fortsatte med att han tog en kurs i inredningsdesign, vaxade bort sitt brösthår och slutade med att hans flickvän fann honom dansandes till Frankie Goes to Hollywood med läderbyxor, nitbälte, cowboy-hatt och ingenting mer.

Främst män som drabbats

Än så länge är det, enligt forskarna, främst män som drabbats av akut bögighet från stor konsumtion av soja, även om vissa obekräftade uppgifter kommit ut om tidigare heterosexuella kvinnor som helt utan förvarning börjat klä sig i snickarbyxor, snusa lössnus och följa Kakan Hermansson på Twitter. Forskaren som Folkhemseliten talat med utesluter inte att det kan röra sig om ett stort mörkertal.

– Det går inte att utesluta att lika många kvinnor blivit lesbiska på grund av hög sojahalt i kosten. Soja äts ju framför allt veganer och många vegankvinnor är tillsammans med miljöpartistiska män, och om man är tillsammans med en miljöpartistisk man så är man ju i princip redan i ett lesbiskt förhållande, säger forskaren.

Jonas Gardell kan ha sipprat ner soja skolmaten

Efter nyheten har ett stort antal föräldrar gått samman och krävt att deras barns skolor tar bort all soja från skolmaten, vilket även Kristdemokraternas Ungdomsförbund gjort till sin hjärtefråga. Därutöver gör rykten gällande att Jonas Gardell i hemlighet ska åkt runt till landets skolor i skåpbil och smugglat ner extra mycket soja i skolmaten, för att sedan skratta ondskefullt hela vägen hem till regnbågsfärgade Södermalm. När Folkhemseliten når Gardell via telefon vill han inte kommentera saken.

– Det där är något jag varken kan bekräfta eller förneka, säger Gardell, skrattar ondskefullt, och lägger sedan på luren.