Gasläcka på Rosenbad – Löfvén la en jätteäcklig fis

Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Igår skedde en allvarlig gasläcka under ett regeringsmöte på Rosenbad. Löfvén var dålig i magen och la en stört äcklig fis. – Det lät som en pyspunka och sen spreds dasslukten, säger Morgan Johansson, som närvarade under mötet och var tvungen att utrymma lokalen.

En allvarlig gasläcka skedde igår på regeringsbyggnaden Rosenbad. Det var under ett möte ministrarna emellan som statsminister Stefan Löfvén la en fruktansvärt äcklig fis, vilket gjorde att resterande ministrar var tvungna att utrymma byggnaden. Statsministern hade ätit alldeles för många bruna bönor och indisk curry, vilket gjorde gasrören (tarmarna) extra känsliga för en läcka. Så här säger ett vittne från platsen:

– Det lät som en pyspunka och sen spreds dasslukten, det var knappt att jag kunde andas, säger vittnet Morgan Johansson, som närvarade under mötet och var tvungen att utrymma lokalen.

Andra ministrar som utrikesminister Ann Linde och näringsminister Ibrahim Baylan fick för mycket gas i lungorna och tuppade av i rummet. De tvingades senare bli evakuerade av brandkår och ligger nu på Karolinska i respirator.

Huvudpersonen själv, statsminister Stefan Löfvén, har egentligen bara en sak att säga till sitt försvar:

– Jag såg det inte komma.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.