Giesecke: ”När det jag säger inte överensstämmer med verkligheten är det verkligheten det är fel på”

Johan Giesecke. Bild: Skärmdump Svt.se

SVERIGE I dessa coronatider har Johan Giesecke varit en av de mer vokala experterna. Kritiker menar dock att Giesecke uttalar sig alldeles för säkert om saker och att han dessutom haft flera fel. Men Giesecke själv tar lätt på kritiken. – När det jag säger inte överensstämmer med verkligheten är det verkligheten det är fel på, säger Giesecke.

Sedan coronapandemins utbrott har den före detta statsepidemiologen och WHO-experten Johan Giesecke varit en av de experter som uttalat sig mest i media. Giesecke har varit en anhängare av den svenska modellen och påpekat att de andra länderna har fel.

Kritiker menar dock att Giesecke uttrycker sig på tok för självsäkert om saker han inte kan något om och påpekar att han dessutom haft flera fel. Men det är kritik som Giesecke tar lätt på.

– När det jag säger inte överensstämmer med verkligheten är det verkligheten det är fel på, säger Giesecke.

Giesecke tillägger att kritikerna är haters och bara avundsjuka över att han är en alfahanne som har rätt hela tiden, medan Verkligheten inte har det.

– Det finns bara en som kan ha rätt, och det är jag, säger Giesecke.

Giesecke får medhåll från forskaren och vetenskapsjournalisten Emma Frans som påpekar att det är flera gånger som Verkligheten haft fel och Giesecke haft rätt.

– Till exempel när Giesecke skulle förutspå för en brittisk journalist hur många som skulle dö i Sverige sa han runt 2000, nu är Verkligheten uppe i 4000. Det är ett tydligt exempel på när Giesecke hade rätt och Verkligheten fel. Giesecke: 1, Verkligheten: 0, säger Frans.

Folkhemseliten har sökt Verkligheten för en kommentar men han avböjer att kommentera då han just håller på att jobba på en ny modellering för Gieseckes framtida svar.

 

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.