Gustav Fridolin anklagas för kulturell appropriering – ertappad med att bajsa ”Indian Style”

Bild: Wikipedia

SVERIGE Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin står anklagad för kulturell appropriering. Detta efter han ertappats med att bajsa sittandes på huk, så kallad ”Indian Style”, på riksdagens toalett. Fridolin själv är ångerfull inför händelsen. ”Jag skäms”, säger han i ett uttalande.

Miljöpartiet har inte haft det lätt senaste tiden. Förra månaden blev deras riksdagsman Stefan Nilsson anklagad för att ha tvångskysst en baby och i senaste opinionsundersökningen hamnade man återigen under riksdagsspärren. Som om det inte vore nog så har nu ännu en skandal drabbat partiet. Språkröret och utbildningsminister Gustav Fridolin har ertappats med att bajsa sittandes på huk, en bajsstil direkt tagen från indisk kultur, på en av riksdagens toaletter, vilket kan ses som ett mycket grovt fall av kulturell appropriering. Fridolin själv erkänner sig skyldig till dådet, och säger sig vara ångerfull.

– Jag skäms. Jag vill verkligen be om ursäkt till alla indier därute. Det var verkligen inte min avsikt att på ett så hänsynslöst och arrogant sätt sno ett så viktigt uttryck från er skitkultur, säger Fridolin i ett pressmeddelande.

Ska ha härmat ’Apu’

Men det är inte bara att ha skitit ”Indian Style” som Fridolin står anklagad för. En källa med insyn i partiet hävdar också att Fridolin ska ha härmat ’Apu’, en indisk karaktär från tv-serien ’the Simpsons’, och sagt ”Thank you, come again!”, när han blivit ertappad med den indiska bajsstilen. Den anklagelsen nekar dock Fridolin till.

– Det stämmer inte, det skulle jag aldrig göra, säger Fridolin.

Miljöpartiets gruppledare i riksdagen, Maria Ferm, menar nu att partiet kommer göra en internutredning för att gå till botten med vad som verkligen hänt, och hon vill inte utesluta att Fridolin kan komma att petas som språkrör.

– Vi får se vad internutredningen säger, tills dess vill jag helst inte höra något skitprat, säger Ferm.

1 kommentar på ”Gustav Fridolin anklagas för kulturell appropriering – ertappad med att bajsa ”Indian Style””

  1. Är det sant? Tänk att godhetskrigarna bryr som hur folk bajsar!

Kommentarer är stängda.