Hbtqia-rörelsen expanderar: 15 nya bokstäver tillkommer

SVERIGE Från att ha hetat hbt till hbtq till hbtqia har rörelsen till nästa år valt att expandera med hela 15 nya bokstäver. Valet av bokstäver kom man fram till genom slumpmässiga knapptryck på tangentbordet. ”Vi är så pepp inför detta!”, säger Stardust Johansson, en talesperson för rörelsen.

I ett pressmeddelande tidigare idag kom hqtqia-rörelsen med nyheten att 15 nya bokstäver skulle läggas till i namnet nästa år, vilket man kallar det ultimata försöket att få slut på exkluderingen av alla sexuella minoriteter i samhället.

– Äntligen har exkluderingen av dessa 15 sexualiteter nått vägs ände! Vi är så pepp inför detta!, säger Stardust Johansson, en talesperson för gruppen.

De nya bokstäverna är i tur och ordning szdfgxjyikoulöå. Att det blev just dessa bokstäver kom rörelsen fram till genom några slumpmässiga knapptryck på tangentbordet, vartefter man la till en ny sexualitet för varje bokstav. Stardust erkänner att det var svårt att hitta en ny sexualitet till varje bokstav.

– Det var lite svårt att hitta en sexualitet till bokstaven Z till exempel, men vi kände att det var en bokstav som inte kunde exkluderas. Till slut hittade vi Zorrosexuell, en sexualitet för alla som gillar att klä ut sig till Zorro när de har sex, säger Stardust.

Bland de nya sexualiteterna märks också S:et som står för självsexuell (att man bara tänder på sig själv), D:et för dendrofili, Ö:et för översexuell och G:et för Greidersexuell, vilket betyder att man inte tänder på någon annan Dalademokratens chefredaktör Göran Greider. Stardust Johansson skriver i pressmeddelandet, tillsammans med hans kollega Destiny Persson, att det är viktigt att samhället slutar stigmatisera och istället börjar acceptera dessa grupper.

– Ta självsexuella till exempel, som är en grupp som av förståeliga skäl haft väldigt svårt att organisera sig i samhället, eftersom de flesta av dem ägnat dagarna åt grupponani i spegelsalar. Eller Greidersexuella, som anklagats för att vara en del av en konspiration som Göran Greider själv skapat, vilket är fullkomligt barockt!, säger Stardust.

Nekrofiler besvikna

Övriga sexualiteter att adderas till rörelsen är Xylofonsexuell, Farligt sexuell, Jantelagssexuell, Yngrepersonänensjälvsexuell, Illvilligt sexuell, Knappt sexuell, Oansvarigt sexuell, Undersexuell, Laktossexuell och Åsa-Nisse-sexuell. En grupp som dock än en gång utelämnats är nekrofiler, något som Scrotum Mortem, ordförande i intresseorganisationen Nekrofiler utan gränser, är väldigt besviken över.

– Återigen har vi utelämnats, det är som om vi vore döda för dem!, säger Mortem.

På frågan varför han tror att de återigen har utelämnats kan Mortem inte komma på något bra svar.

– Jag har ingen aning. Lite nekrofili har ju aldrig dödat någon?