Hulken anklagas för toxisk maskulinitet: ”Blir alldeles grön och jättearg”

Bild: Fair use

PROBLEMATISKT BETEENDE

Superhjälten Hulken – också kallad Bruce Banner befinner sig i blåsväder. Seriefiguren anklagas av flera personer för toxisk maskulinitet och för att vid flera tillfällen ha uppvisat ett mycket problematiskt beteende.

– Varje gång något inte går hans väg blir han alldeles grön och jättearg. Sen springer han runt och slår sönder en massa saker. Det i sin tur skapar en tystnadskultur där ingen vågar säga ifrån, säger Hulkens arbetskollega, som vi kan kalla för ”Tor”.

Tor tycker att Hulken borde hitta ett annat sätt att hantera konflikter.

– Varför kan han inte bli rosa och prata känslor istället? frågar sig Tor.

Efter otaliga incidenter har nu Hulken blivit anmäld av sin arbetsgivare Avengers till en Anger Management-kurs. Där kommer Hulken få lära sig att hantera sina känslor på ett konstruktivt sätt och ombeds att räkna till tio varje gång han håller på att explodera.

Han kommer också få lära sig att föra en dialog med sina medmänniskor för att på så vis hitta en mer lösningsorienterad approach till problemen.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.