IS-återvändare supernöjda – får anställning hos Özz Nujen

Bild: Facebook / Sanna Dahlén CC BY-3.0

KALIFATET PÅ ARBETSMARKNADEN Den senaste tiden har ett antal IS-kollaboratörer återvänt till Sverige efter att ha befunnit sig i flyktingläger i Syrien. Flera av återvändarna får nu jobb av komikern Özz Nujen. Däribland har återvändaren Michael Skräpmo anställts som content manager för komikerns sociala medier. – Säga vad man vill om IS, men dom är oerhört bra på att skapa content, säger Özz Nujen.

På senare tid har flera forna IS-kollaboratörer återvänt till Sverige och framför allt Borås efter att ha befunnit sig i flyktingläger i Turkiet och Syrien sedan kalifatets undergång.

Vid IS-krigarnas hemkomst har Sverige brottats med följande frågor: hur ska de komma ut arbetsmarknaden, hur ska de få bostad och hur ska de åter börja rösta på sossarna?

Nu ser det ut som att det i alla fall kommit en delvis lösning på problemet. Detta efter att flera av återvändarna fått anställning hos den välkände komikern Özz Nujen.

– Att jobba hos Özz Nujen var min största dröm när jag var liten. Att bilda kalifat och avrätta människor i Syrien var hela tiden plan B, säger IS-återvändaren Michael Skräpmo, som blivit anställd som sociala medier-ansvarig och content manager hos Özz Nujen.

Skräpmo berättar också att han aldrig hade åkt till Syrien om han haft fast anställning med kollektivavtal.

– Om det inte vore för socioekonomiska faktorer hade jag aldrig åkt till Syrien, säger Skräpmo.

Özz Nujen är än så länge helnöjd med sina nyrekryteringar.

– När Skräpmo skickade in sitt CV hade han Rakhmat Akilov som referens och när jag snackade med Rakhmat hade han bara goda saker att säga om Skräpmo. Det vill säga att han jobbar hårt, har höga ambitioner och är redo att bokstavligen dö för det han gör, säger Nujen.

Som sociala medier-ansvarig och content manager är Skräpmos främsta uppgift att nazistanklaga Ebba Busch och skriva arga kommentarer om Janne Josefsson. Dessutom ska han hjälpa Nujens content att gå mer viralt, något som komikern anser att Skräpmo passar perfekt för.

– Säga vad man vill om IS, men dom är oerhört bra på att skapa content. Och det är precis vad jag behöver: bra content. Jag har nämligen aldrig någonsin skapat bra content, det är Måns Möller som skriver mina skämt, säger Nujen.

Utöver Skräpmo har Özz Nujen anställt Hassan al-Kaboom Boom att renovera hans sommarstuga, Mahmoud al-Shish Kebab som hans personlige kock och Jihad Jane som hans sminkös, personliga tränare och musa.

Statsminister Stefan Löfven hyllar Özz Nujens insatser på arbetsmarknaden.

– Det här ger inte bara dessa människor en trygg anställning, det gör också att de slipper åka till Borås, säger statsministern.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.