Jabba the Hutt blir kroppsaktivist i ny Star Wars-film – kämpar mot fatshaming, fettofobi och fördomar

Jabba the Hutt från Jedins Återkomst (Fair Use)

FILM Nästa vår kommer ytterligare en Star Wars-film från Disney, den här gången med Jabba the Hutt som huvudperson. Filmen kommer skildra Jabba the Hutts dagar som ung kroppsaktivist, där hon tar kampen mot fatshaming, fettofobi och fördomar från den dummelidumdumma vita cis-mannen Han Solo.

Nu står det klart att Disney släpper ytterligare en film till deras Star Wars-franchise. Denna spinoff kommer ha Jabba the Hutt som huvudperson, och skildra den asfeta rymdpaddans dagar som ung kroppsaktivist på ökenplaneten Tatooine, där hon tar kampen mot fatshaming, fettofobi, fördomar och andra orättvisor i samhället, samtidigt som hon slåss för tjocka rymdpaddors rättigheter.

Antagonisten i filmen är den dummelidumdumma vita cis-mannen och Trumpsupportern Han Solo, som tror han får göra vad han vill bara för att han är en dum vit heteroman som är helt omedveten om sina privilegier.

Till skillnad från tidigare Star Wars-filmer är Jabba the Hutt i den här filmen en kvinna. Anledningen till det är för att Disney vill göra upp med den gamla tidens sexism som förutsatte att alla tjocka rymdpaddor som jobbar som intergalaktiska gangsterbossar per automatik måste vara män. Vem som spelar rollen är än så länge oklart, men just nu står det mellan Amy Schumer, Rosie O’Donnell och Lena Dunham. Även Brie Larson har deklarerat att hon kan tänka sig bli jättefet om det betyder att hon får rollen.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.