Jockiboi – ny ledamot i Svenska Akademien

Bild: Youtube

SVERIGE Efter avhoppen från Klas Östergren, Kjell Espmark och Peter Englund har nu Youtubern, bloggaren och författaren Joakim ’Jockiboi’ Lundell presenterats som ledamot för Svenska Akademien. ”Det här ska bli så jävla fett. Sjukt nice alltså!”, säger Jockiboi i ett uttalande på sin Youtubekanal ’Lundell Pranks’.

I veckan skakades Svenska Akademien av inte mindre än tre avhopp då Kjell Espmark, Klas Östergren och Peter Englund valde att lämna stiftelsen, enligt uppgifter i protest mot hanterandet av skandalen med Kulturprofilen. Efter krisen kommer idag mer glädjande besked för Akademien då man funnit en av ersättarna till dessa lediga stolar, nämligen Youtubern, entreprenören, och författaren av självbiografin Monster Joakim ’Jockiboi’ Lundell.

– Det här ska bli så jävla fett. Sjukt nice alltså!, säger Jockiboi i ett uttalande på sin Youtubekanal ’Lundell Pranks’.

Även Svenska Akademien är glad över den nya ledamoten, och menar att utnämningen är ett sätt att komma närmare folket.

– I och med utnämningen av Jockiboi kommer vi närmare vanliga människor som vi känner att vi förlorat lite förankringen till, säger Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius i ett pressmeddelande, samtidigt som hon konstaterar att de flesta i Akademien i själva verket är ödlemänniskor.

I pressmeddelandet meddelar Danius att även ytterligare två ledamöter kommer tillsättas och enligt uppgifter är Sean Banan, Kissie och Dogge Doggelito några av de namn som diskuterats.

Jockiboi fick sitt stora genombrott i realityserien Kungarna i Tylösand 2010. Hans intellektuella eskapader innehåller bland annat självbiografin ’Monster’, pranks och andra tokigheter på Youtube, det återkommande segmentet ’Dagens Runk’ i sin tidigare blogg samt att ha bajsat på sig i TV-programmet ’101 sätt att åka ur en gameshow’.