Jockiboi tänker bränna koranen: ”Heltokigt prank”

Jockiboi och koranen. Foto: Pressbild CC BY 3.0 / Tobias Hellsten CC BY-SA 4.0

NYA HETA TRENDEN

2023 är året då fler ansökt om att få bränna koranen än till Lärarhögskolan i lilla landet lagom. Och Sveriges influencers vill inte vara sämre.

Nu meddelar Joakim Lundell – eller ”Jockiboi”, som han också kallas – att även han ansökt om tillstånd att få hålla en demonstration med koranbränning utanför Stockholms moské på Södermalm.

– Att bränna koranen är ett heltokigt prank som också kommer att garantera väldigt många views och följare till min Youtubekanal. Som uppmärksamhetskåt mediatorsk vill man ju inte vara sist på bollen, säger Jockiboi till Folkhemseliten.

Även om ansökan lett till uppmärksamhet har den också kommit till ett visst pris.

I Irak har en pöbel stormat den svenska ambassaden och det shiitiska prästerskapet har utlyst en fatwa mot Jockiboi. Dessutom säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att hans land inte kommer godkänna Sveriges Natoansökan förrän Jockiboi deplattformeras från Youtube.

Utöver det har Jockibois båda Youtubekanaler förlorat flera följare i Pakistan där en arg folkmassa dessutom bränt hans självbiografi Monster i protest mot den inplanerade koranbränningen.

– Jag trodde att familjen Lundell, Joakim och hans pranks var fett halal. Men nu inser jag att både han och den där sharmuttan Jonna är haram, säger ett besviket före detta fan i Pakistan.

Läs även: Koranförsäljare tjänar storkovan på Paludan: ”Köper nya ex varje dag”

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Se också till att dela och sprid Folkhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se