Känd anka anklagad för sexuellt ofredande – ska ha blottat sig offentligt sedan 1934

Bild: Youtube/Wikimedia Commons

ANKEBORG En känd anka står anklagad för sexuellt ofredande. Ända sedan 1934 ska den kända ankan gjort det till vana att blotta sig i offentliga sammanhang, och åklagarsidans bevismaterial innehåller upp emot 2000 filmer där ankprofilen visar både kön och arselhål på allmän plats. – Vi har ett väldigt starkt case, säger brottsoffrens advokat Elisabeth Massi Fritz, som tror att det kan leda till fällande dom.

En välkänd anka har av flera olika kvinnor blivit anklagad för sexuellt ofredande. Ankan är just nu anhållen på sannolika grunder misstänkt för blottning, då han ska ha visat både kön och arselhål i flertalet offentliga sammanhang. Bland åklagarsidans bevismaterial återfinns närmare 2000 filmer där ankprofilen blottar sig i det offentliga.

– Vi har ett väldigt starkt case, säger brottsoffrens advokat Elisabeth Massi Fritz, som tror att det kan leda till fällande dom.

Enligt åklagarsidan samt advokat Massi Fritz ska ankprofilen ända sedan 1934 ofredat kvinnor genom att blotta sig på både gator och torg. Massi Fritz menar att ankprofilen kunnat göra så på grund av att andra ankmän försvarat ankprofilen och bagatelliserat företeelserna med kommentarer som att ”det är hans typ av humor”, eller att ”man inte behöver kolla”. Ankprofilen har under flera år dessutom skyddats av sin miljardär till farbror, som även han står anklagad för liknande ofredanden.

– Dessa mäktiga ankor har under väldigt lång tid trott sig vara oåtkomliga med sina ofredanden, men nu har vinden vänt. Det finns väldigt många skadliga maskulinitetsnormer att ändra på i anksamhället, säger Massi Fritz.

Ankprofilen meddelar via sin advokat Björn Hurtig att han nekar till anklagelserna, och vill tillägga att han känner sig orättvist behandlad av medierna.

– Medierna har bedrivit en häxjakt på min klient som nu önskar lämnas ifred, meddelar advokat Björn Hurtig till Folkhemseliten.