Kommuncheferna som nakenbadade med kollegor försvarar sig: ”Ibland är det viktigt att som chef visa kuken”

Bild: Jorchr / CC BY-SA 3.0

LEDARSKAP Den skånska kommunen Hörby skakas av en riktig skandal. Under en chefskonferens inom kommunen tidigare i höstas tog sig flera deltagare in på ett avstängt poolområde, varav två toppchefer beslutade sig för att nakenbada inför sina kollegor. Toppcheferna försvarar dock sitt beteende. – Ibland är det viktigt att man som chef visar kuken, säger toppcheferna.

En stor skandal skakar om den skånska kommunen Hörby, som får två av kommunens chefer att stå med byxorna nere. Bokstavligt talat.

Det var under en konferens med kommunens chefer som några av deltagarna tog sig in på ett avstängt poolområde, där två toppchefer tog det mycket väl övervägda beslutet att ta av sig alla kläderna och nakenbada.

I ett gemensamt uttalande försvarar sig nu de båda cheferna.

– Ibland är det viktigt att man som chef visar kuken, för att sätta ett exempel, säger toppcheferna.

Vidare menar de att det hela handlade om en förtroendebyggande insats och att det är viktigt att man som chef visar att man är trygg med sin kropp.

– Om inte mina anställda ser att jag litar på min egen kuk, hur ska de då kunna lita på mig? frågar sig ena chefen.

Cheferna berättar också att de manliga deltagarna hade gjort helikoptern tillsammans tidigare under dagen, i en så kallad ”teambuilding exercise”.

På sociala medier får kommuncheferna ett stort stöd av flera tunga profiler, däribland Sveriges tidigare finansminister Anders Borg.

– När man visar kuken visar man också vem som bestämmer, säger Borg.

Alla är dock inte glada över chefernas beteende. Hörbys oppositionspolitiker Anders Larsson (C) säger sig vara ”mycket förargad” över händelsen.

– Att stå och göra helikoptern med en massa män på det viset, är inte det lite väl bögigt? frågar sig Anders Larsson.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.