Krismöte i Liberalerna – är loggan ett L eller en penis?

Bild: Riksdagen / Wikimedia Commons

POLITIK En stor kris pågår inom Liberalerna där man en gång för alla vill komma till ett slutgiltigt svar i partiets mest pressande fråga: är deras logga ett L eller är den en penis?

Liberalerna är i kris.

Efter att ha varit under riksdagsspärren i opinionsundersökningarna i flera år tycker starka krafter inom partiet att det är dags att komma fram till ett slutgiltigt svar i den mest pressande frågan: är partiets logga ett L eller är den en penis?

– Det är helt klart ett L. En penis kan inte vara blå heller! säger Johan Pehrson inom riksdagsgruppen som tycker att hela frågan är löjlig.

Jonas Andersson, ledamot (regionråd) i regionstyrelsen i Västra Götaland, tycker annorlunda.

– En penis kan visst vara blå. När jag och min fru har BDSM brukar hon slå och stampa på min penis. Därför är den alltid blå, säger han till Folkhemseliten.

Politiska experter menar att loggan är en ödesfråga för Liberalerna som kan avgöra om de stannar eller åker ut ur riksdagen.

– Det verkar som om Liberalerna hamnat i en typiskt kukig situation, säger den politiske kommentatorn K-G Bergström om situationen.

När Folkhemseliten når partiledaren Nyamko Sabuni via telefon och frågar om hon tycker att loggan är ett L eller en penis suckar hon bara åt reportern.

– Moget…, säger hon i en mycket sarkastisk och nedlåtande ton och lägger sedan på luren.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.