Kristersson ryter till i eldebatten: ”Vindkraft är för sojapojkar!”

Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 / David Castor (Public Domain)

Mitt i den svenska elbristen gör Ulf Kristersson ett kraftfullt uttalande i energifrågan. – Vindkraft är för sojapojkar! säger moderatledaren och tillägger att riktiga män gillar kärnkraft. Miljöpartiets Lorenz Tovatt tycker att Uffe är elak mot vindkraftverken vilket han menar ger dem dåligt självförtroende och gör att de producerar mindre el.

Under det kyliga februari har den svenska energiproduktionen lidit av effektbrist vilket lett till skyhöga elpriser och importerad kol-el från Tyskland och Polen.

Miljöpartiet har svarat med att man vill se mer vindkraft. Riktigt bögigt, tycker moderatledaren Ulf Kristersson.

– Vindkraft är för sojapojkar, riktiga män gillar kärnkraft! säger Uffe K till Folkhemseliten.

Vidare menar Kristersson att han börjat referera till vindkraftverk som ”fjollkraftverk” eftersom de producerar så oerhört lite el.

– Jag skulle kunna producera mer el själv genom att cykla på en träningscykel, trots att jag är kortare än en chilenare. Så stark är jag och så fucking svaga är fjollkraftverken, säger Uffe och visar sedan sina oerhört imponerande lårmuskler.

Folkhemseliten kan då inte hålla sig ifrån att känna lite på Uffes magnifika lårmuskler. Men Uffe slår genast undan handen.

– Se men inte röra! säger Uffe till på skarpen, och etablerar sig därmed ännu mer som alfahanne.

Folkhemseliten har också talat med Miljöpartiets energipolitiske talesperson Lorenz Tovatt. Visserligen håller han med Uffe om att vindkraft är för testosteronlösa sojapojkar som han själv. Men samtidigt tycker han att moderatledaren är en omogen, omodern man som är fett taskig mot vindkraftverken.

– Såna där fräcka kommentarer gör att vindkraftverken tappar i självförtroende och går in i en depression där de inte orkar producera mer el. Jag tror väldigt mycket på empowerment och tycker vi ska stötta vindsnurrorna med snälla och peppande motivationsord, säger Tovatt samtidigt som han knaprar på några sojabönor.

Att vindkraftverken bara kan producera el när det blåser ser inte Tovatt som något bekymmer. Enligt honom håller Miljöpartiet på att lösa problemet.

– Jag och flera andra miljöpartister har gått shamankurser på Stockholms Universitet och ABF där vi lärt oss olika knep för att styra vädret. I vår kommer jag att ta en kandidatexamen i shamanism med inriktning på väder och vind och efter det kommer jag att kunna styra blåsten bäst jag vill, säger Tovatt, vars handledare i examensarbetet är trollkarlen Prospero.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.