Lars Vilks i nytt blåsväder – avbildade Greta Thunberg som rondellhund

Bilder: Wikimedia Commons

SVERIGE Lars Vilks har återigen hamnat i blåsväder. Den här gången är det miljörörelsens profet Greta Thunberg som konstnären avbildat som rondellhund, något som är strikt förbjudet och belagt med dödsstraff enligt eko-religiösa lagar. – Jag ska fucking sänka honom, säger Miljöpartiets fd språkrör Gustav Fridolin i ett officiellt uttalande.

Efter att ha avbildat profeten Mohammed som rondellhund fick konstnären Lars Vilks en fatwa utlyst på sig. Nu har Vilks återigen hamnat i trubbel efter att ha avbildat miljörörelsens profet, Greta Thunberg, som rondellhund, något som är strikt förbjudet enligt eko-religiösa lagar.

– Jag ska fucking sänka honom, säger Miljöpartiets fd språkrör Gustav Fridolin om Lars Vilks i ett officiellt uttalande.

Även statsminister Stefan Löfvén uttrycker sin vrede över Vilks:

– Jag ska cutta honom yao, säger statsministern i ett officiellt uttalande.

Överstepräst Fridolin har också utlyst en ekologisk fatwa på Lars Vilks, vilket innebär att den första ekoreligiösa person, eller ekonöt som dom själva kallar sig, som får syn på Vilks bör omedelbart döda honom genom att kasta kottar eller ekollon på honom. Dödsmetoden går under namnet ’kravmärkt stening’ och anses vara det mest miljövänliga sättet att avrätta någon på. Den är också ineffektiv 100 % av gångerna.