LEDARE: Macron deklarerar krig mot Fake News, Folkhemseliten antar striden!

Bild: Wikimedia Commons

VÄRLDEN I början av året deklarerade den franske presidenten Emmanuel Macron krig mot Fake News. Folkhemseliten tar tydligt avstånd från krig. Men dessvärre har vi, eller det vill säga jag, inget annat val än att anta striden. ”Nu är det krig!”, säger jag i ett uttalande.

Spridandet av Fake News betraktas som en mänsklig rättighet och kan på många sätt ses som grundbulten i vår demokrati. Därför är det mycket olyckligt att presidenten för ett så stort och betydande land som Frankrike valt att deklarera krig mot just denna grundläggande rättighet. Tyvärr så är han dock långt ifrån den ende ledare i världen att vända sig mot Fake News, tidigare så har även Theresa May, Angela Merkel samt vår egen statsminister Stefan Löfvén lovat att ta till med hårdhandskarna mot Fake News.

Detta är en mycket oroande utveckling för vårt samhälle. När våra ledare inte inser värdet av Fake News inser de heller inte värdet av våra rättigheter. Ett krig mot Fake News är ett krig mot vår demokrati!

Krig är aldrig bra och gör ingen glad och vi på Folkhemseliten tar tydligt avstånd från krig. Men dessvärre har vi, eller det vill säga jag, inget annat val än att anta striden.

– Nu är det krig!, säger jag i ett uttalande, som härmed deklarerar krig mot Gilf-huntern Macron, som enligt obekräftade uppgifter påhittade av mig själv åker på årliga resor till Norge i det enskilda syftet att klubba sälar. Andra uppgifter gör gällande att han är en reinkarnation av Darth Vader.