Linnea Claeson avslöjad med att smuggla in exemplar av 50 shades of Grey på feministkonferens

Bild: Viktor Gårdsäter/Wikimedia Commons

SVERIGE Instagramprofilen och den tidigare handbollsspelaren Linnea Claeson står anklagad för att ha smugglat in och sålt flertalet exemplar av 50 shades of Grey på en feministkonferens, där boken var strikt bannlyst. Nu väntar en rättegång för Claeson i Sveriges högsta domstol, Twitter, där utfallet som värst kan bli förlorad feministisk cred, en elak hashtag samt tvångsvisning av Gillettes senaste reklamfilm.

Linnea Claeson har hamnat i blåsväder. Handbollsspelaren och debattören som gjort sig ett namn på Instagram anklagas för att genom ett hemligt brottsligt syndikat tjänat massvis med stålar på illegal försäljning av boken 50 shades of Grey på feministkonferenser, en bok som är strikt förbjuden inom feministiska kretsar. Claeson ska genom en bulvan ha smugglat in exemplar av verket till konferenserna som sedan ska ha sålt dem till besökare ute på parkeringen. Förgiftade av bokens toxiska maskulinitet och patriarkala budskap, ska besökarna sedan ha gått hem och fallit sig åt dödssynden att ingå i ett heteronormativt förhållande.

Brottssyndikatets utbredning är än så länge oklar, men enligt en utredning gjord av Twitteranvändaren @FurryCat_98 rör det sig om en vida omspännande underjordisk organisation där även de feministiska profilerna Cissi Wallin och Mia Skäringer ska ha profiterat på försäljningen av det strikt förbjudna verket. Enligt @Furry_Cat98 går spåren hela vägen till självaste matriarken Gudrun Schyman.

Än så länge är det dock bara Linnea Claeson som tydligt kunnat kopplas till syndikatet. Nu väntar en rättegång för Claeson i Sveriges högsta domstol, Twitter, där utfallet som värst kan bli förlorad feministisk cred, en elak hashtag samt tvångsvisning av Gillettes senaste reklamfilm.