Löfvén hyllar Operation Rimfrost: ”fett coolt namn”

Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Nyligen avslutades polisens nationella insats mot organiserad brottslighet vid namn Operation Rimfrost, och när resultatet presenterades fanns inga tecken på att gängkriminaliteten gått nedåt. Trots det hyllar Stefan Löfvén insatsen. – Rimfrost är ett fett coolt namn, riktigt bra branding, säger Löfvén.

I slutet av maj i år avslutade polisen insatsen Operation Rimfrost, en nationell kraftsamling till syfte att stävja gängkriminaliteten. Inget tyder på att insatsen fått den organiserade brottsligheten att gå nedåt, men trots det hyllar statsminister Stefan Löfvén operationen.

– Rimfrost är ett fett coolt namn, riktigt bra branding, som man brukar säga i reklambranschen, säger Löfvén.

Löfvén medger att han redan från början blev såld på namnet.

– När dom berättade namnet för mig fick jag stånd och kom i brallan. Det låter precis som något ur min favoritfilm: Die Hard, säger statsministern.

På frågan om inte resultatet är viktigare än namnet svarar Löfvén:

– Nej, det viktigaste är att det är ett coolt namn. Resten skiter jag i.

Löfvén erkänner också att han inte har någon aning om hur det gick för insatsen, än mindre vad den handlade om.

– Det där får du ta med Anders Tegnell, jag brukar outsourca allt mitt arbete till honom, säger Löfvén.

Eftersom Rimfrost inte resulterade i minskat antal skjutningar har polisen nu anordnat en ny insats för att få bukt med kriminaliteten. Insatsen går under namnet Operation Bögfitta.

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.