Löfvén sket ner sig offentligt: ”såg det inte komma”

Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Det var på hem från sin Tai Chi-träning igår som Stefan Löfvén fullständigt sket ner sig. Statsministern hade ätit alldeles för mycket plommon vilket gjorde att ändtarmen till slut gav vika. – Jag såg det inte komma, säger Löfvén i ett officiellt uttalande, samtidigt som han lägger skulden på den forna alliansregeringens skattesänkningar på plommon.

Sveriges statsminister Stefan Löfvén har bajsat på sig. På väg hem från sin Tai Chi-träning med sin personliga tränare Mr Miyagi i Skarpnäck igår åt statsministerns alldeles för många plommon, vilket ledde till att han fullständigt sket ner sig på Skarpnäcks tunnelbanestation. Enligt Löfvén själv trodde han först att det var en fis och lättade därför på trycket, och när han insåg att det var det tunga artilleriet var det redan försent.

– Jag såg det inte komma. När jag insåg att det inte var fis utan riktiga rackabajsare hade jag redan nått point of no return som dom säger i Staterna, säger Löfvén i ett officiellt uttalande.

Enligt statsministern är det också till viss del den gamla alliansregeringens fel att han sket ner sig, eftersom de under Reinfeldts regeringsperiod sänkte skatten på plommon.

– Hade inte alliansregeringen sänkt skatten så mycket på plommon hade jag aldrig ätit så många, det var verkligen oansvarigt av dom, säger Löfvén.

Efter incidenten har statsministern fått utstå massiv kritik från oppositionen, där flera nu kräver hans avgång.

– Oerhört oansvarigt att skita ner sig på en tunnelbanestation så där, dags att avgå!, skriver Ebba Busch Thor på Twitter.

– Fucking tönt!, säger Ulf Kristersson.

– Nu kan han inte längre kalla mig för brun, säger Jimmie Åkesson.