Lööfs krav för att göra Kristersson till statsminister: ”Följ mig på min Youtubekanal”

Foto: Youtube / Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0

HÅRDA KRAV

Efter misstroendeförklaringen mot regeringen Löfven har talmannen Andreas Norlén gett Ulf Kristersson i uppdrag att se över möjligheterna att väljas in som statsminister.

Moderatledaren har därefter försökt locka över Centerpartiet till högerblocket, och centerledaren Annie Lööf är redo att släppa fram Kristersson som statsminister. Men hon har ett krav.

– Följ mig på min Youtubekanal och lajka alla mina videor. Det måste alla riksdagsledamöter i M, L, KD och SD göra. Annars kan ni fetglömma mitt partis röster, säger Annie Lööf.

Ulf Kristersson tycker att Lööf ställer alldeles för höga krav.

– Jag gick in igår och tänkte följa henne, men jag kunde bara inte trycka på knappen. Hennes videor är såååå cringe, säger moderatledaren.

Istället för att lajka Annies videor tryckte Uffe på tumme ned på varendaste en av dem. Sedan bestämde han sig för att börja näthata genom att skriva en massa hatiska och hotfulla utfästelser i kommentarsfälten.

I kommentarerna refererar han bland annat till Lööf som ett ”rödhårigt mongo” och en ”satansdyrkande ginger”. Kommentarerna har lajkats av de anonyma användarna ”Jimmie Boy” och ”Ebba Angel”.

Näthatet resulterade i att han blev deplattformerad från Youtube på livstid.

– Inte kul att vara bannad av Big Tech. Nu vet jag hur Donald Trump känner sig, säger moderatledaren.

Han ångrar dock inte sitt beslut.

– Som politiker är jag redo att hora ut mig för mycket. Men att lajka Annies videor när hon testar veganska semlor – över min döda kropp! Då får någon annan bli statsminister. Någon form av värdighet har jag ändå kvar i kroppen.

– Jag blir hellre lemlästad av orangutanger, tillägger han.

Själv har han en helt annan smak vad gäller Youtubevideor.

– Jag gillar att titta på Jockiboi och hans helgalna pranks. Då brukar jag skratta så mycket att jag kissar på mig. Men det kan jag ju inte göra längre, nu när jag är bannad, säger Uffe och fäller sedan en tår.

Efter fadäsen med moderatledaren har Annies videor lajkats av en annan partiledare – Stefan Löfven. Han har dessutom börjat följa hennes Youtubekanal och delat klipp från filmerna på sin Instagram.

– Uffe är kanske inte redo att göra vad som helst för att bli statsminister. Men det är jag, säger Steffe och skrattar därefter mycket ondskefullt.

STÖD OBEROENDE OCH FAKTAGRANSKADE FEJKNYHETER!!! Swisha till 123 357 41 00 eller bli Patreon. Glöm heller inte att sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.