Maduro fortsatt kvar vid makten – Vänsterpartiet firar med Venezuelas nationalrätt Tom Tallrik

Bild: Privat, Flagga: Wikipedia

SVERIGE/VENEZUELA I Venezuela fortsätter demonstrationerna mot landets socialistregim och president Maduro, som dock fortfarande är kvar vid makten. Idag firade Vänsterpartiet hans fortsatta styre med att bjuda dess medlemmar på Venezuelas nationalrätt: Tom Tallrik. – Det var det godaste jag någonsin ätit, säger vänsterpartisten Ali Esbati, som åt upp hela sin porslinstallrik och nu vårdas på akuten för inre blödningar.

I Venezuela fortgår protesterna mot landets regim med president Maduro i spetsen. Än så länge är dock socialisten Nicolas Maduro kvar vid makten, vilket Vänsterpartiet idag firade genom att bjuda alla sina medlemmar på den venezuelanska nationalrätten Tom Tallrik.

– Det var det godaste jag någonsin ätit, jag älskar tallrik!, säger vänsterpartisten Ali Esbati, som åt upp hela sin porslinstallrik och nu vårdas på akuten för inre blödningar. Trots det ångrar han inte sitt val.

– Totally worth it man!, meddelar Esbati från akuten, som vanligtvis bara äter det han lyckas sno från borgarklassen eller ta från deras kompost.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är dock besviken på Esbati, som menar att han missförstått hela konceptet med maträtten från det latinamerikanska landet.

– Meningen är inte att man ska äta tallriken, bara dess innehåll, suckar Sjöstedt besviket, och syftar på den gapande tomhet som brukar utgöra basfödan i den venezuelanska kosten.

På äkta socialistiskt manér tvingades alla medlemmar att endast äta Tom Tallrik till lunch och ingenting annat, annars riskerade de att bli permanent avstängda från partiet. Dalademokratens chefredaktör Göran Greider, som själv är socialdemokrat, deltog till en början i den venezuelanska måltiden, men blev sedan bortlurad av den listige amerikanske imperialisten Carl Bildt, som med hjälp av en godispåse fastknuten på en fiskelina lyckades lura iväg Greider från socialistlunchen som enligt vittnesmål jagade godispåsen som katten jagar råttan. Jakten ledde honom till en godisbutik i Gamla Stan där han inte kunde motstå frestelsen att proppa i sig allt godis i världen samtidigt som den onde kapitalisten Carl Bildt pekade på honom och skrattade.

– Borgarklassen: 1, Greider: 0, säger Bildt när Folkhemseliten når honom via telefon, skrattar ondskefullt och lägger sedan på luren.