Man ber om ursäkt för alla sina privilegier – blir anställd på Cissi Wallins feministiska nättidning

Bild: Wikipedia

SVERIGE Igår bad en ung vit man om ursäkt för alla sina privilegier på sociala medier. Det slutade med att han blev anställd på Cissi Wallins feministiska nättidning Gardet. – Jag skäms så fucking mycket över oss män, säger Mannen i ett officiellt uttalande, och tillägger att han tar hundra procent ansvar för allt som alla män någonsin har gjort.

En ung man gick igår ut på sociala medier och bad om ursäkt för alla sina privilegier som vit cis-man. Ursäkten mottogs väl och det hela resulterade i att han fick ligga med sin feministiska tjejkompis. Utöver det fick han också en fast anställning med kollektivavtal på Cissi Wallins feministiska nättidning Gardet.

– Det är exakt den här sortens moderna män vi letar efter: män som inte kan någonting men ber om ursäkt för andras beteenden hela tiden, säger Cissi Wallin.

Mannen säger sig vara mycket stolt över att ha blivit en del av Gardet, men säger sig också skämmas över att vara man.

– Jag skäms så fucking mycket över oss män, säger Mannen i ett officiellt uttalande på Gardets hemsida, och tillägger att han tar hundra procent ansvar för allt som alla män någonsin har gjort.

Cissi Wallin meddelar också att trots att Mannen än så länge inte visat upp något problematiskt beteende så kommer mer att förväntas av honom. Däribland kommer övriga anställda på Gardet, som alla är brudar, varje morgon läsa upp allt dumt som män gjort den dagen, varpå han förväntas be om ursäkt för det.

– Det gör jag ändå varje dag på sociala medier och till varje kvinna jag möter på stan så det är inga problem, säger Mannen.

På Gardet kommer Mannen främst skriva om historia, där han med avstamp i stenåldern kommer gå igenom alla fel som alla män någonsin gjort.