Martin Timell avslöjad med att måla blackface för att slippa bli igenkänd på stan

Bild: Wikipedia

SVERIGE Martin Timell har det inte lätt nuförtiden. I kölvattnet av anklagelserna under #metoo-hösten 2017 har han hållit sig undan offentligheten. Nu kan Folkhemseliten avslöja att Martin Timell i hemlighet har målat blackface varje gång han gått ut på stan, för att slippa bli igenkänd av allmänheten.

Martin Timell är inte populär längre. Efter #metoo-hösten 2017 då han blev åtalad och sedermera dömd för sexuella trakasserier och våldtäkt i Sveriges högsta domstol: Twitter, har han hållit sig utanför rampljuset.

Folkhemseliten kan nu avslöja att Timell under en längre tid målat blackface och kallat sig själv M’bele, för att slippa bli igenkänd ute i offentligheten. Utöver det ska han också ha gjort klickljud med munnen så fort folk frågat honom saker, för att på så sätt bättre smälta in i rollen som sitt afrikanska alias. Han ska dessutom ha gått runt med en bongotrumma, voodoodocka och visat kuken för främlingar ute på stan eftersom han hört att det också var en del av afrikansk kultur (men som visade sig bara vara en del av hans djupt fördomsfulla världsbild).

När Folkhemseliten konfronterar honom med anklagelserna svarar han via mejl att han varken kan bekräfta eller förneka att han har målat blackface. Däremot bjuder han hem oss för ett samtal och dopp i hans alldeles nybyggda badtunna. Folkhemseliten tackar vänligt men bestämt nej.