Medveten söderbo öppnar veganskt slakthus – hugger huvudet av palsternackor

Morötter på väg till slakt. Bild: Bill Tarpenning, Public Domain

SÖDER En medveten medborgare på Södermalm i Stockholm har öppnat ett veganskt slakthus. I slakthuset hugger han huvudet av palsternackor och strimlar färs av morötter.

En oerhört medveten man på Södermalm i Stockholm lanserade förra veckan världens första helveganska slakthus.

I det fairtrade-certifierade veganska slakthuset som ligger på Hornstull finns flertalet frigående palsternackor som halshuggs enligt ekologisk kosherslakt och sedan körs ut till livsmedelsbutiker i närområdet. Där finns även morötter som används för att malas ner till grönsaksfärs.

Grundaren, Indigo Persson, öppnade slakthuset då han såg ett tydligt hål på marknaden.

– Som vegan har jag länge känt att det saknats plantbaserade alternativ till slakthusen. Därför bestämde jag mig för att öppna ett själv, säger Indigo.

Allt har dock inte varit frid och fröjd för Indigo. Sedan han öppnade slakthuset har flera grönsaksrättsaktivister demonstrerat mot vad de anser vara en inhuman behandling av grönsaker.

Förra veckan utförde dessutom den militanta aktivistgruppen AVA (Anti-Vegetabilisk Aktion) en aktion där de frigjorde flera rädisor från slakthuset.

Indigo håller inte med om kritiken från grönsaksrättsaktivisterna.

– På vårt slakthus behandlar vi grönsakerna med respekt och låter dem leva ett bra liv innan vi mördar dem, säger Indigo, som kräver ersättning för förlorad boskap från AVA.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.