Mikael Damberg kom till jobbet med ny jacka: ”tog den av en snubbe som inte tjänade tillräckligt”

Mikael Damberg. Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

SVERIGE Igår kom Inrikesminister Mikael Damberg till jobbet med sin nya fräscha jacka som alla på Regeringskansliet hyllade och tyckte var fett cool. Nu höjs dock kritiska röster mot ministern efter att de hört hur han skaffade sin nya, stentuffa jacka. – Jag tog den från en snubbe som inte tjänade tillräckligt med cash, säger Damberg i ett officiellt uttalande.

Under gårdagen kom inrikesminister Mikael Damberg till sitt kontor på Regeringskansliet iklädd en ny, ascool jacka. Ministern hade skaffat jackan för att enligt egen utsago ”få tjockt med babes” och ”haffa guzz”. Mycket riktigt blev han genast hyllad av sina kollegor som tyckte jackan var helt sjukt ball. Bland annat ska statsminister Stefan Löfvén ha sagt: ”Abou bre, du är äkta player!”, och sedan gett honom en fistbump.

Nu riktas dock kritik mot Damberg, då han enligt egen utsago ska ha tagit jackan från någon som han inte tyckte tjänade tillräckligt med pengar.

– Walla brur, jag tog den från en snubbe som inte tjänade tillräckligt med cash, säger Damberg i ett officiellt uttalande, och menar att folk som inte tjänar tillräckligt med stålar inte förtjänar att ha en dyr jacka.

Kritiska röster menar att det Damberg gjorde var omdömeslöst, och att inrikesministern omedelbart bör lämna tillbaks jackan till dess ursprunglige ägare.

– Tjockt med knas av Damberg yao, ge tillbaka jackan annars d e fett disrespect!, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på Twitter.