Mikael Persbrandts semmeltips: ”Byt ut florsockret mot kokain!”

Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 / Frugan CC BY 2.0

MAT & LIVSSTIL För några år sedan var semmelwrapen poppis. I år är det skådisen Mikael Persbrandts tur att ge ett förändringstips på semlan. – Byt ut florsockret mot kokain! säger Mikael Persbrandt och introducerar därmed den så kallade ”Persbrandtsemlan”.

Snart är fettisdagen här och då är det dags för en riktigt mumsig semla.

Inför varje år brukar dessutom en ny version av det klassiska bakverket lanseras för den svenska befolkningen. Vi minns väl alla semmelwrapen (som är för hipsters), minisemlan (som är för dvärgar) och vegansemlan (som är för människor utan vänner).

Det här året är det skådespelaren Mikael Persbrandt som ger sin variant av den klassiska desserten. Hans semmeltips är lika enkelt som det är genialt.

– Byt ut florsockret mot kokain! Då jävlar blir det åka av, säger Mikael Persbrandt, som därefter rekommenderar att man åker hem och spänner på kärringen.

Thorsten Flinck håller med skådespelarkollegan.

– Fast egentligen behöver jag ingen semla. Det är bara kokainet jag är ute efter, säger Flinck.

Den så kallade ”Persbrandtsemlan” kommer i år att säljas med äkta colombianska råvaror på Spy Bars toalett vid Stureplan. Den kommer också att säljas i en billigare version på Plattan vid Centralen där kokainet kan innehålla spår av råttgift.

Utgångspriset för en Persbrandtsemla är två rödingar (1000 kronor). Men semlan kan också betalas genom så kallade ”gentjänster”, vilket kan innefatta värdetransportrån, smash and grabs eller hjälpa till med att smuggla in fler Persbrandtsemlor i landet från Colombia eller Laos.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.