MILJÖN Efter att ha ansträngt sig för att leva ett så miljömedvetet liv som möjligt och tagit upp bataljen mot storföretagen under en längre tid har nu ett gäng miljöaktivister bestämt sig för att sättet man räddar miljön på är genom att återvända till livmodern, där de inte besitter förmågan att förorena något. – Så länge du är i livmodern skadar du inte miljön – det är sen gammalt, meddelar aktivisten Frustaf Gridolin från sitt nygamla hem i mammas mage.
Hur räddar vi miljön? Det är en fråga som upptagit flertalet politikers och aktivisters uppmärksamhet under en väldigt lång tid. Ett gäng miljöaktivister i Midsommarkransen söder om Stockholm, som kallar sig själva ’Green Babies’, uppger sig nu ha kommit fram till ett svar i frågan, att sättet vi räddar miljön på är genom att varje individ i en gemensam insats återvänder till livmodern.
– Så länge du är i livmodern skadar du inte miljön – det är sen gammalt, meddelar Greenbabyn Frustaf Gridolin från sitt nygamla hem i mammas mage.
Projektet, som går under namnet ”Tillbaka till livmodern”, har även lockat intresse från annat håll, då ett gäng feministiska män också beslutat sig för att återvända in genom det sköte de en gång kom ifrån, då det är det absolut bästa man kan göra för att försäkra sig om att man aldrig någonsin kommer trakassera en kvinna.
– Att återvända till livmodern är det bästa vi kan göra för att aldrig någonsin bete oss dåligt mot en kvinna. I livmodern kan ingen höra dig mansplaina, säger Gabriel Mangina, överstemunk i den feministiska munkordern i Midsommarkransen som planerar att göra ett djupdyk in i sin moders vulva redan på onsdag.
Mödrar som klagar
I kölvattnet av ”Tillbaka till livmodern” har flera mödrar börjat organisera sig för en demonstration mot projektet, då de menar att de redan burit på deras barn i 9 månader och inte orkar mer, samt att de har andra saker för sig i livet. Samtidigt menar flera ekonomer att om mödrarna har fler än ett barn som vill återvända så riskerar det att öka priserna vilket i sin tur kan skapa en bostadsbubbla där deras livmödrar blir övervärderade och bidrar till en instabil livmodersmarknad.
– Det här riskerar att bidra till ökade priser vilket gör det svårare för nya spermier att ta sig ut på livmodersmarknaden, säger chefen för Sveriges Riksbank Stefan Ingves, som menar att det kan bli aktuellt med en devalvering av återvändarnas människovärde ifall trenden fortsätter.
Gabriel Mangina suckar dock åt både mödrarnas och ekonomernas ursäkter.
– Min morsa är tjock, ful och äcklig och har ändå inget annat för sig i livet, då kan hon lika gärna ta tillbaka mig. Även om hon är en usel hyresvärd borde det vara en mänsklig rättighet att återvända till sitt gamla hem, säger Mangina.