Miljöpartiets nya förslag för att minska utsläppen: böter till dig som pruttar

Bild: Wikipedia

SVERIGE Miljöpartiet vill förbjuda pruttar. I ett nytt förslag från partiledningen vill man att varje prutt ska ge 50 dagsböter, eftersom man med varje prutt släpper ut koldioxid. Dessutom vill man ge ut gratis korkar till varje medborgare att proppa igen anus med, en idé som man fått från tv-serien Dr. Mugg. – Att fisa är en ytterst omoralisk handling, säger miljöpartisten Per Bolund, som påstår att han själv inte pruttat på över 10 år.

Miljöpartiet lägger nu fram sitt första förslag efter att ännu en gång bildat regering med Socialdemokraterna. I förslaget, som syftar till att minska utsläppen, meddelar partiet att de vill förbjuda folk från att prutta, eftersom man genom en prutt släpper ut både svavel och koldioxid.

– Att fisa är en ytterst omoralisk handling som skadar vår planet, säger miljöpartisten Per Bolund, som påstår att han själv inte pruttat på över 10 år.

Det var när finansmarknadsministern och Miljöpartiets kandiderande språkrör Per Bolund för 10 år sen satt och läste på om flatulens på Wikipedia som han såg att prutt innehåller stora mängder koldioxid. När han läste det såg han till att stänga anus för gott, och har sedan dess inte lagt en enda mök.

– Jag brukade ha som stående skämt att fisa på mina kompisar, men så fort jag läste att prutt innehåller koldioxid tejpade jag igen rövhålet med silvertejp och sen dess har jag inte lagt en endaste liten fjärt, säger Bolund.

Gratis korkar att täppa igen anus med

Partiledningen vill att fisförbudet träder i kraft omedelbart. Men varje piska bör komma med en morot, och därför ingår det också i förslaget att ge ut gratis korkar till varje medborgare att täppa igen anus med, en idé som partiledningen fick från tv-serien Dr. Mugg.

– Själv föredrar jag som sagt silvertejp eller Karlssons Klister, men mina partikamrater tyckte det var mer rimligt att ge ut korkar, säger Bolund.

Några som inte uppskattat MP:s nya förslag är De Flatulentas Riksförbund, vars ordförande Egg Möök tycker det är diskriminerande och riskerar att stigmatisera en hel folkgrupp.

– Skulle den här lagen träda i kraft hade det varit oerhört diskriminerande mot oss flatulenta och skulle stigmatisera hela vår folkgrupp. För oss är det omöjligt att hålla sig och vi skulle bli olagliga genom vår blotta existens!, säger Egg Möök.