Miljövän får hjärtattack när han upptäcker att han inte sopsorterat ordentligt

Miljövännen.

MILJÖN En dedikerad miljövän fick igår köras akut till sjukhuset. Det var efter att ha kollat i soporna som miljövännen insåg att han inte sopsorterat ordentligt, varpå han drabbades av en så pass kraftig klimatångest att han fick en hjärtattack. Miljövännen vårdas nu genom naturfilmer med David Attenborough och flera liter superekologisk kombucha.

Sent igår kväll fick en dedikerad miljövän akut köras från sitt hem i Midsommarkransen till sjukhus. Anledningen till det var att miljövännen tidigare under kvällen upptäckt att han inte sopsorterat ordentligt, då han råkat kasta ett plastglas i papperssorteringen. Insikten om sin undermåliga sopsortering gav miljövännen en sådan klimatångest att han drabbades av hjärtattack och fick ringa ambulans.

Men faran tog inte slut där. Vid ambulansens ankomst kom miljövännen att tänka på hur mycket avgaser en ambulans släpper ut, varpå klimatångesten tilltog i styrka. Ambulansförarna fick då lugna miljövännen genom att ljuga om att de körde elbil som gick på ekovänlig chakraenergi utvunnen från klimatsmarta yogaelever på Hornstull.

Miljövännens tillstånd uppges nu vara stabilt, men fortfarande kritiskt. Under natten har han behandlats med naturfilmer med David Attenboroughs berättarröst, bilder på klimatsmarta boenden och flera liter superekoloisk kombucha. Sjukvårdspersonalen har också blivit tillsagda att ljuga om att hans sjukhusvistelse än så länge inte gjort något som helst klimatavtryck.

Fortgår behandlingen som väntat väntas miljövännen snart vara återställd. Dock är det viktigt att han inte utsätts för något som kan stressa honom, som bilder av skövlingen i Amazonas, vetskap om oljeborrningen i Mellanöstern eller lukten av kött som kan ge honom köttskam.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.