Nils Holgersson och Mårten Gås döda i tragisk olycka – råkade flyga in i vindkraftverk

Foto: Rhododendrites CC BY-SA 4.0 / David Castor (Public Domain)

Mårten Gås och hans följeslagare Nils Holgersson avled tidigt på onsdagen i en tragisk olycka där Mårten med Nils på ryggen råkade flyga in i ett vindkraftverk. Mårten och Nils träffades av rotorbladen och dog omedelbart. Åtal väcks nu mot vindkraftverket för vållande till annans död.

Den berömde tamgåsen Mårten avled under onsdagsmorgonen i en tragisk olycka. Med pysslingen Nils Holgersson på sin rygg råkade Mårten flyga in i ett vindkraftverk och träffas av rotorbladen. Både Mårten Gås och Nils Holgersson dog ögonblickligen.

Efter olyckan har vindkraftverket anhållits av polis. Till Folkhemseliten bekräftar åklagaren att hon planerar att väcka åtal om vållande till annans död.

– Det är inte första gången som vindkraftverket är inblandad i en dödsolycka med fåglar vilket tyder på bristande tillförsikt. Därför är det dags att avveckla vindkraften och istället satsa på utökad kärnkraft, säger åklagaren Ebba Busch.

I polisförhör nekar vindkraftverket till brott och menar att han inte kan rå för att andra fåglar flyger in i honom under arbetstid. Vindkraftverkets försvarsadvokat Per Bolund instämmer och tycker att anklagelserna mot hans klient är löjliga.

– Det är knappast vindkraftverkets fel att den där jävla fittfågeln inte ser vart han flyger nånstans, säger Per Bolund.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.