Ny broschyr av Socialstyrelsen – Information till dig som är pedofil

SVERIGE Efter kritiken mot Socialstyrelsens broschyr om barnäktenskap släpper nu myndigheten en ny broschyr med titeln ’Information till dig som är pedofil’. I broschyren står det bland annat att ”pedofili inte är så himla najs” och att du som är pedofil ”helst inte ska vistas på lekplatser”.

I kölvattnet av Socialstyrelsens ökända broschyr om barnäktenskap har nu ännu en broschyr av myndigheten dykt upp till ytan. Broschyren, med titeln ’Information till dig som är pedofil’, riktar sig till pedofiler och försöker uppmana dem att ”lägga ägg” och ”sluta löjla sig”.

I broschyren står det bland annat att ”pedofili inte är så himla så najs” och att du som är pedofil ”helst inte ska vistas på lekplatser”.

Broschyren, som översatts till över 500 språk, däribland författaren JRR Tolkiens påhittade språk Alviska och Orchiska från Sagan om Ringen, kostade regeringen ungefär 120 miljoner kronor att framställa och har skickats ut till samtliga dömda pedofiler runt om i landet. Socialstyrelsen hoppas att broschyren ska öka förståelsen hos pedofiler om att det de håller på med ”är typiskt exempel på oskönt beteende”.

Än så länge har ingen pedofil rapporterats blivit omvänd av broschyren. Däremot har många, enligt uppgifter till Folkhemseliten, tackat Socialstyrelsen för alla fina barnbilder som fanns i broschyren.