Ny studie: tonårskillar får inte stånd för att dom vill ligga, dom får det för att dom vill ha makt

VÄLDIGT SERIÖS FORSKNING Anledningen till att tonårskillar ofta får stånd är inte för att dom vill ligga, det är för att dom vill ha makt. Det bevisar en ny jätteseriös studie gjord av forskare som samlat in data från 13-19-åriga killars porrsökningar. – De mest kollade klippen på PornHub bland den här gruppen var en höguppläsning av Machiavellis Prinsen och av Nietzsches Will to Power, säger en forskarna till Folkhemseliten.

Länge har det spekulerats i varför killar i tonåren så ofta får okontrollerat stånd vid konstiga tillfällen. Den tidigare förklaringen har varit att de hormonella förändringar en kille genomgår i den åldern lett till ökad sexlust, men ny, revolutionerande och superduperseriös forskning visar att tonårskillars återkommande ståfräs inte alls beror på kåthet, utan snarare på makt.

– Tonårskillar får inte stånd för att dom vill ligga, dom får det för att dom vill ha makt, säger en av de jätteseriösa forskarna, som föredrar att vara anonym, till Folkhemseliten.

I studien samlade man in data från 13-19-åriga killars sökhistorik på porrsajten PornHub, där det snabbt visade sig att det de flesta sökte på var Shakespeares Richard III samt höguppläsningar av verk av Niccolò Machiavelli och Friedrich Nietzsche.

– De mest kollade klippen på PornHub bland den här gruppen var en höguppläsning av Machiavellis Prinsen och av Nietzsches Will to Power, säger forskaren.

Varför tonårskillar är så mycket ute efter makt är oklart, men förmodligen är det patriarkatet som påverkat dem. Det tror i alla fall Gudrun Schyman som trodde på studiens resultat redan innan studien kom ut.

– Att få stånd är en dominanshandling och helt klart något de blivit lärda av patriarkatet, säger Gudrun Schyman, som vill se att man utvecklar och skriver ut ett slags ”inverterad viagra” till grabbar som får väldigt mycket stånd.